Italská minestrone s bazalkou podle Tomáše Brunclíka z Prostřeno!

Italská minestrone s bazalkou recept od Tomáše Brunclíka z pořadu Prostřeno! Obsahuje postup a suroviny potřebné k přípravě této lahodné polévky.

Bílé fazole se namočí přes noc do vody a druhý den se vaří asi 20 minut ve stejné vodě. V hrnci se rozpálí olivový olej a osmahnou se na něm cibule a mrkev. Poté se přidají brambory, pórek, česnek a voda z fazolí. Do zeleninové směsi se přidá zelí, cuketa, celer, rajčata a vaří se dalších 20 minut. Nakonec se přidají fazole a hrášek a vaří se dalších 20 minut. Část polévky se rozmixuje a vrátí zpět k původní polévce. Dochutí se solí, pepřem, parmazánem a olivovým olejem. Recept pochází od Tomáše Brunclíka.
Sdílet: